Bliv projektleder på 6 dage!

0
123

Kan det overhovedet lade sig gøre? Det kan det, siger Aros Business Academy som tilbyder en intensiv  projektlederuddannelse på 6 moduler, med 1 modul pr. dag. Ordet uddannelse kan måske virke lidt afsporende, fordi en decideret uddannelse tager som regel længere end 6 dage. Aros vil formentlig understrege at der er tale om noget mere seriøst end et certifikat-givende kursus. Og det ser det også ud til at være.

Uddannelsen er ikke en grunduddannelse men henvender sig til folk som enten allerede har arbejdet som projektledere eller er på vej dertil. Der er altså tale om en opkvalificering for dem der i forvejen har en vis viden om emnet. Og sådan giver det også mening.

Den intensive projektlederuddannelse

Aros kalder det  ”den intensive projektleder uddannelse” og intensiv er lige præcis hvad den ser ud til at være. Uddannelsen er opbygget af 6 moduler, også kaldt fagområder med en modul per undervisningsdag:

  • teamsamarbejde og projektarbejdsformen
  • ledelse og organisering
  • målfokus og krav
  • økonomi og risiko
  • planlægningsprocessen
  • kommunikation og afslutning af projekter

 

Uddannelsen kommer altså godt rundt i emnet og virker gennemtænkt og velstruktureret. Den kan være interessant især for dem der vil i gang med deres eget projekt men endnu ikke har fuld tillid til deres kompetencer som projektledere. Der undervises meget praksisorienteret og underviserne er veluddannede projektleder veteraner fra den virkelige verden, med international erfaring. På uddannelsens hjemmeside findes bland meget andet også undervisernes profiler og de er ret imponerende. Underviserne synes at supplere hinanden fint med deres kompetencer og udover akademiske uddannelser har underviserne også en masse praktisk erfaring som projektledere fra rundt omkring i verden. Uddannelsen afsluttes med en frivillig, skriftlig eksamen som tager udgangspunkt i ens eget projekt. Fravælger man eksamen kan man få et diplom for gennemførelse.

 

Mange projekter fejler i Danmark

Vi hører hele tiden om projekter som ikke kommer i mål, og jo større projekterne, jo værre. Det koster samfundet milliarder. I 2015 skrev Computerworld at halvdelen af statens IT projekter, 11 ud af 23, var kommet i alvorlige vanskeligheder. Uanset hvordan man vender det er det projektlederen der står med det endelige ansvar. Og når så mange projekter fejler kan man vel konkludere at mange projektleders kompetencer simpelthen ikke lever op til udfordringerne.

 

Derfor kan det være en god ide at se lidt nærmere på denne intensive projektlederuddannelse. Hvis den lever optil Aros’ løfter kan der være god fornuft i og på sigt også mange penge at spare. Verden udvikler sig i rasende fart, også indenfor projektledelse. Behovet for at lære nyt, at holde sin viden ajour og på nyeste stand, er ikke kun vigtigt for nybegyndere. At være en garvet veteran kan også betyde at ens viden rent faktisk er forældet, og det er den nok også, medmindre den er blevet løbende opdateret. Det er ikke kun Windows 10 der har brug for opdateringer, det har professionelle og eksperter i alle brancher også.  Den intensive projektleder uddannelse ser ud til at være netop den en slags opdatering.

Måske endda en kritisk en.