Find det høreapparat der passer til dig

0
216

Mange danskere oplever nedsat hørelse. For mange mennesker kan det være en svær erkendelse at komme til, at man har brug for et høreapparat. Mange forbinder det med at blive gammel, hvilket kan være svært at acceptere for nogle mennesker. Hvis du oplever nedsættelse på hørelsen, er det dog vigtigt at du hurtigst muligt får taget kontakt til en lokal høreklinik f.eks. i Århus. Her kan du få hjælp til hvilket apparat, der passer til dig. Hvis du er medlem af Danmark kan du oven i købet få tilskud til apparatet alt afhængig af hvilken gruppe du er i. Få hjælp på en klinik i Århus eller besøg http://www.hoerecenter-aarhus.dk/hoereapparater/ for yderligere information.

 

Hvornår oplever du hørenedsættelse?

hand-287294_960_720Når du har erkendt, at det er tid til at få et høreapparat, skal du først have fundet ud af, hvilken slags, der passer til dit behov. Dette kan du få hjælp til hos en af klinikkerne i Århus. Her kan du med fordel overveje i hvilke situationer, du oplever nedsættelsen på hørelsen. Det kan nemlig svinge meget. Nogle oplever det når de ser tv eller når de taler med mennesker, der måske ikke lige er helt tæt på. Derfor skal du tænke nogle forskellige hverdagssituationer igennem og få et overblik over hvornår du oplever hørenedsættelsen.

Du kan med fordel herefter tænker over, om der er nogle bestemte stemmer, som du har svært ved at høre. Det kan enten være stemmer i høje toner eller lave toner. Det kan være meget forskelligt, hvordan man oplever det. Til sidst kan du med fordel overveje, hvilke situationer, du føler du går glip af i hverdagen. Dette kan hjælpe dig med at komme til den erkendelse, at apparatet vil hjælpe dig i hverdagen og derfor være en stor gevinst. Når de professionelle vurderer, hvilet apparat, du har brug for, vil de kigge på graden af høretab, selve ørets anatomiske udformning samt din generelle funktionsevne herunder f.eks. motorik og sociale kontakter.

 

Tilpasning i butikken eller hjemme

 

Når du får et nyt apparat, er det vigtigt at det bliver tilpasset dit øre, så det sidder helt perfekt. Du kan vælge enten at få det tilpasset i selve butikken eller hjemme hos dig selv. Efter den indledende høretest vil der gå op til to uger, før selve apparatet er klar. Herefter kan du komme op i butikken og få det tilpasset og kontrolleret. Herefter kan det for mange være vigtigt at afprøve apparatet i vante omgivelser, for at se om det er indstillet korrekt.

Hvis det ikke er det, kan man igen vælge at få det indstillet korrekt i hjemme eller i butikken. Selve proceduren for selve processen er den samme uanset om det bliver i dit eget hjem eller om det bliver i butikken. For nogle kan det af rent praktiske årsager ikke lade sig gøre at møde op i butikken. Derfor kan disse få tilbudt de samme ydelser i hjemmet og på den måde ikke gå glip af muligheden for at på et apparat.