Fødselsdags sjov til børnefesten

0
245

Man vil altid gerne give sit barn en god fødselsdagsfest, som de forhåbentlig vil huske i mange år frem. Det kan dog godt være lidt svært at finde ud af, hvordan man egentlig holder en god børnefest. Her i dag får du et par gode råd med på vejen, hvis du skal til at planlægge den næste børnefest.

 Find ud af dit budget

Inden du går igang med at booke stedet, underholdning, ting og sager, så bør du først og fremmest finde ud af hvor meget du har tænkt dig at bruge på denne fødselsdagsfest. Hvis det er inden for dit budget at booke et sted at holde festen, så bør du komme i gang hurtigst muligt, da mange steder, især populære børnefest-steder, ofte bliver booket god tid i forvejen. En anden bonus ting for disse steder, som ofte står for børnefester er, at de ved hvad de laver, og tit kan stå for alt lige fra mad til underholdning.

Hvis dit budget er lavere, så er det bedste valg en fest derhjemme, eller sjove udendørs lege, hvis vejret tillader det. Det er altid populært blandt børn at have det sjovt ude i naturen, og et godt knæk væk fra den mere og mere digitale verden, som de fleste af os lever i efterhånden.

Find et sjovt tema

Det kan godt være, at det lyder lidt plat, men det er faktisk en rigtig sjov idé at have et godt tema til sin børnefest. Det kan fx være at din søn er helt pjattet med fodbold, og så kunne det jo være oplagt med et fodboldtema, eventuelt med en kage lavet som en fodbold. Man kan også arrangere en lille sjov fodbold-turnering eller lignende. Skulle dine børn være lidt ældre, så kan man stadigvæk godt have et lille tema, som man kan holde sig nogenlunde til, egentlig bare fordi det gør det hele lidt nemmere at planlægge.

Få sendt dine invitationer ud tidligt

Der er få ting som skuffer lige så meget, som en fest, hvor kun en fjerdedel af de inviterede faktisk kommer. Her anbefaler vi, at du får sendt dine invitationer ud mindst 2-4 uger, inden festen er planlagt til. Det er blevet meget nemt at sende invitationer ud ved hjælp af fx facebook eller emails. Det smarte ved facebook er, at hvis de ikke har svaret på din invitation bliver de mindet om det i god tid, og du kan følge med i hvor mange som har svaret, kommer eller ikke kommer.

Vær klar til at improvisere

Selvom du har en plan klar til hele dagen, så bør du også forberede dig på, at det hele nok ikke kommer til at gå helt efter planen. Det kan eksempelvis være at vejret vælger at blive helt anderledes end forventet. Der er massere af ting, som kan ændre sig i løbet af en dag, så lad være med at blive ked af det, hvis det hele ikke lige går efter planen. Det vigtigste er blot at børnene får en sjov dag!