Hvorfor natkørsel?

0
246

I Danmark og generelt i hele verden, bliver der leveret rigtig mange vare hver evig eneste dag og nat. Distribution om natten er noget, som i længere tid har været yderst populært. Ved brugen af natkørsel og leveringen på den tid af døgnet, så bliver det markant nemmere for chaufføren og leveringsmanden, som skal frem i trafikken. Det lyder for nogle måske som småproblemer, og noget som ikke skaber udfordringer. Du kender nok til alle de store lastbiler på vejene om dagen, og mange synes de sænker trafikken og alt muligt andet. Det er fordi der skal leveres så ekstremt mange varer rundt til hele landet. Det er netop der, hvor natkørsel og distributionen om natten bliver en god ting, og et værktøj som man kan benytte sig af.

Hvordan skal distributionen foregå?

Først og fremmest skal det siges, at det ikke koster det hvide ud af øjnene, og derfor er en fair og overkommelig pris. Så det skal man ikke gå og frygte, hvis man overvejer at få distribution et eller andet. Kundetilfredsheden er altid vigtig, og det er derfor du skal overveje hvad kunden kræver, før det er, at du går ud og laver aftaler med en distributør. Da det som i alle andre sammenhænge er godt at fastslå, hvad behovet er, før man køber noget og laver faste aftaler.

 

Behov for natkørsel er ikke for alle

Natkørsel er som flere gange nævnt en god mulighed, når man skal have distribueret noget ud til resten af landet, men det er ikke fordi det som sådan er en bedre løsning, end hvis man får nogle til at gøre det i løbet af dagen. Det er for det meste relevant, for dem som står og skal bruge det de venter, i løbet af den kommende dag. Så hvis du blot har et lager, så er det ikke altid, at det er vigtigt du får varerne i løbet af natten, men står du og skal lave mad eller andet den næste dag, så vil du formentlig sætte stor pris på, at du får varerne du skal arbejde med i løbet af natten, så du ved hvor du har dem.

Et generelt ønske

Logistik og distribution er godt, og det spiller en stor rolle for det danske erhverv. Mange firmaer og kommuner går ind for, at man skal gøre det muligt for alle at lave natleverancer, specielt til de helt store firmaer og varehuse, som skal have rigtig meget leveret. Hvis man kan få gjort levering om natten til en generel plan for de fleste, så vil man også have større chance for, at hylderne i butikker vil kunne være fyldt op, når det er man kommer og skal handle. Da man ikke skal være pålidelig af, at distributøren kan nå det om dagen, og derfor kan det give bedre muligheder, hvis de kan få lov til at levere det i løbet af natten, på en fast aftale. Der er dog et større puslespil, som man skal have til at hænge sammen, men det er bestemt ikke umuligt.

 

Problemer ved natkørsel

Hvis der skal leveres til steder inde i byer, så kan der opstå lidt problematikker med støj og larm midt på natten. For chaufførerne som skal kører rundt om natten, kan det også danne problemer. Dog skal det lige siges, at det er et arbejde, og der er mange som gerne vil have det, også selvom det vil kræve, at de arbejder om natten, og så skal sove i løbet af dagen. Mange får tilbudt et ekstra tillæg, hvis det er, at de kører om natten, så det bør udligne problemet, som der kan opstå.