En lederuddannelse øger profitten

0
256

En veldreven virksomhed bliver båret af medarbejderne. De skal være firmaets stabile fundament, som står ånden, produktiviteten og fællesskabet. For at medarbejderne kan yde deres optimale er det vigtigt at man giver sine leder en lederuddannelse.

 

Lederuddannelsen giver værktøjer i værktøjskassen

Det er som med alle andre egenskaber, man kan være født med dem, men de skal fintunes og tillæres. Selvom man måske ikke er den fødte leder kan mange lederegenskaber også tillæres fra bunden af. Så uanset om du er den fødte leder eller om du er blevet til det, så kan du forbedre dine evner. For at man lever op til sit potentiale kræver det også man ved hvilket værktøj man skal anvende i hvilke situationer man skal anvende hvilke værktøjer. Eksempelvis er der stor forskel på om man skal være den medfølende leder og lægge skulder til sine medarbejderes sorger eller om man skal være den hårde ledertype der forlanger kæft trit og retning. Med en lederuddannelse synliggør man overfor lederen hvilke situationer der kræver hvilke værktøjer. Evnen til at udnytte værktøjet ligger stadig hos den enkelte. Du kan læs mere her om de forskellige muligheder indenfor lederuddannelser.

En velfungerende leder skaber motivation og glæde

Mange ledere siger at deres succes bliver målt ved de kan undværes. Det lyder måske som en selvmodsigelse men det er langt fra tilfældet. For lederen står for at skabe skelettet og fundamentet hvorpå medarbejderne skal levere deres arbejde. Desto bedre og dygtigere lederen er desto stærkere bliver dette fundament. Det betyder at lederen motiverer og inspirerer sine medarbejdere. Det gør at fundamentet bliver stærkere og muligheden er til stede for at medarbejderne lever op til deres fulde potentiale. Lederens opgave er også at skabe frameworket som gør at firmaet fungerer gnidningsfrit. Sammenlignet med en fabrik er det lederens ansvar at samlebåndet kører. De enkelte medarbejdere laver hver deres arbejde på linjen men hvis ikke helheden fungerer, eller hvis ikke samlebåndet kører, så stopper hele procesessen. Det er derfor man siger at hvis en leder har gjort sit arbejde ordentligt er han undværlig. For så kører processen og medarbejderne er motivere og yder deres bedste.

Lederuddannelsen betaler for sig selv

Virksomhedsejere betragter fejlagtigt udgiften til lederuddannelser som en udgift. Dette kunne ikke være længere fra sandheden. Udgiften til lederuddannelser og får den sags skyld også medarbejderkurser skal og vil være en investering. Selvom de kan være bekostelige vil det smitte af på hele organisationen. Så udgiften skal holdes op imod at hvis blot effektiviteten i lederens afdeling stiger 2-3 % hvor meget ekstra profit vil det så genere på et år. Eller hvis lederen har formået og lede og motivere sine medarbejdere på en sådan måde at de har fået forøget arbejdsglæden hvor mange sygedage har han så fået nedbragt. Det er alle disse faktorer som skal regnes med når man overvejer om en lederuddannelse er pengene værd. Derudover er viden noget af det mest værdifulde man kan give et menneske, for viden er det eneste man ikke kan miste.