Tag et lån og oplev verden

0
167

”At rejse er at leve”. Dengang dette ordsprog først blev udtalt, var det ikke muligt at tage lån, opleve verden med fly og se eksotiske rejsedestinationer. Nej dengang H.C. Andersen udtalte disse ord bestod en rejse i en tur på hesteryg eller med tog til hvad der dengang var fjerne destinationer, men som vi i dag betragter som en dags destinationer.

Udnyt at verden er kommet tættere på

Verden er tæt på. Det handler bare om at udnytte de muligheder vi har for at se og opleve den. De billige flybilletter giver os muligheden for at komme til eksotiske rejsemål for få penge og samtidig gør globaliseringen at der er åbnet op for rejsemuligheder som vi ikke engang forestillede os for 20 år siden. I dag kan man uden problemer kommer til at ligge på en afsidesliggende ø på Fiji eller tage en tur på safari i Afrika, alt sammen uden at det koster en formue. Selvom du ikke har pengene til en rejse, kan det for mange være en mulighed at tage et lån til at rejse for.

Lav dit hjemmearbejde når du ansøger om lån

Lånemarkedet er dog ikke så simpelt igen og der findes utallige udbydere af lån på markedet derfor kan det betale sig at få hjælp af en låneoversigt eller en hjemmeside som giver dig oplysninger om flere låneudbydere samtidigt. På denne måde kan du sammenligne det beløb, den ydelse og den løbetid der er bedst for dig og forhåbentlig til den lavest mulige rente.

For det er ikke altid den laveste rente giver det billigste lån. Det er fordi prisen på lånet selvsagt bliver bestemt af løbetiden.

Sammenlign med ÅOP men overvej løbetiden

Når du i det hele taget skal sammenligne låneomkostninger er den nemmeste måde at gøre det på ved at sammen ÅOP. ÅOP er de samlede omkostninger i procent. Selvom en del af låneudbyderne desværre er blevet smarte til at tilføje ekstra betalingsgebyrer som ikke er medregnet i ÅOP så er det stadig en god rettesnor. Det du dog stadig skal huske er løbetiden hvilket ultimativt er det som bestemmer prisen på lånet. F.eks. kan du se lånet her:

Låner du 100.000 i 24 måneder til en rente på 7,53 % vil du betale cirka 107.000 tilbage , hvorimod hvis du låner de samme 100.000 i 12 måneder til en rente på 10,38% skal du ”kun” betale cirka 105.000 tilbage. Årsagen er simpel når man tænker over det. For du betaler renter af renterne når du låner penge og derfor bliver lånet dyrere jo længere tid det løber. Så altid husk når du skal låne penge at tage den kortest mulige løbetid som din økonomi tillader for på den måde at få det bedste lån og de lavest mulige omkostninger.

Sammenlæg dine lån og spar penge

Der findes også andre valide grunde til at låne penge udover at rejse og opleve verden. Det kan være at du har flere mindre lån du ønsker at samle til et stort lån. Ved at samle lånet et sted har du kun et sted hvor du skal betale lånet af til og samtidig betaler du kun et sæt gebyrer dernæst er der oftest ”rabat” at hente når man samler sine lån et sted, som man enten kan udnytte til en lavere ydelse eller til en lavere løbetid.

Så der er mange muligheder når det drejer sig om at låne penge. Så husk at gør dit hjemmearbejde ordentligt og undersøg markedet grundigt så du ender med at betale den lavest mulige ydelse for dit lån.

Kilde: www.lån.dk/